Начин на приготвяне
Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, се трият между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавя се водата и сместа се меси енергично.
Полученото маслено тесто се оформя на топка, сплесква се с дланта на ръката и отново се овалва на топка. Повторете това три пъти, след което оставете тестото да почива на студено.
Това на практика е основата за френския киш, който тук наричаме баница.
През това време нарежете шунката на парченца и разбийте в дълбок съд яйцата заедно със сметаната или млякото, солта и черния пипер.
Разточете тестото на кора, дебела 3 мм, поставете я в тавичка с диаметър около 20 см, надупчете я с вилица до дъното, поръсете я с парченца от шунката и я залейте със сместа от яйцата и млякото.
Френската баница се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла.
Коментари
Tova se kazva kish loren.
вода - 1/ 2 ч. ч.
прясно мляко - 400 мл.
яйца - 3 бр.
Прекрасни рецепти предлагате.