Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с патладжан по сицилиански

Пълнени картофи с патладжан по сицилиански

Пълнени картофи с патладжан по сицилиански
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Съберете всички роднини на трапезата и им поднесете тези пълнени картофи - няма как да не останат впечатлени от кулинарните ви умения"

Необходими продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • картофи - 3 бр. големи, пресни
  • домати - 3 бр.
  • стафиди - 1/2 шепа
  • лук - глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • маслини - 10 бр. зелени, без костилки
  • босилек - или магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре картофите, защото няма да ги белите. Набодете ги с вилица на няколко места, опечете ги за 40 мин. на 200 градуса.

Разрежете печените картофи по дължина и изкарайте вътрешността им. Сипете сол и добавете малко зехтин, запечете за още 10-15 мин.

Нарежете патладжана на кубчета и сипете в съд в солена вода, за да си пусне горчилката.

Наситнете и задушете лука в мазнина и вода. Добавете към него чесъна, накълцан на ситно. След това добавете и патладжана към тях.

След омекване на зеленчуците, добавете и накълцаните на ситно домати. Овкусете с подправките. Добавете стафидите и маслините, нарязани. Оставете до сгъстяване.

Когато всичко е готово, напълнете картофите с вкусната плънка.

Поднесете пълнените картофи с патладжан по сицилиански, поръсени с босилек.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: