Начин на приготвяне
Измийте много добре картофите, защото няма да ги белите. Набодете ги с вилица на няколко места, опечете ги за 40 мин. на 200 градуса.
Разрежете печените картофи по дължина и изкарайте вътрешността им. Сипете сол и добавете малко зехтин, запечете за още 10-15 мин.
Нарежете патладжана на кубчета и сипете в съд в солена вода, за да си пусне горчилката.
Наситнете и задушете лука в мазнина и вода. Добавете към него чесъна, накълцан на ситно. След това добавете и патладжана към тях.
След омекване на зеленчуците, добавете и накълцаните на ситно домати. Овкусете с подправките. Добавете стафидите и маслините, нарязани. Оставете до сгъстяване.
Когато всичко е готово, напълнете картофите с вкусната плънка.
Поднесете пълнените картофи с патладжан по сицилиански, поръсени с босилек.