Начин на приготвяне
Нарежете тиквичките за нашите солени мъфини на тънки ленти по дължина. Поръсете със сол и сложете в гевгир, за да се отдели излишната вода. Оставете да престоят поне 30 минути.
В купа разбийте яйцата. Прибавете изварата и топеното сирене, предварително нарязано на малки парчета. След това добавете копър, черен пипер, скилидки чесън, нарязани на ситно и сол на вкус. Разбъркайте добре.
Намажете с олио 6 форми за мъфини. Разпределете сместа равномерно във формичките.
Подредете лентичките от тиквички, започвайки от външния край към центъра и леко притискайки в сместа. Стават като розички.
В центъра поставете по една маслина и сложете розичките-мъфини да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути. Следете фурната внимателно, за да не ги изгорите.
След изпичане оставете мъфините без брашно във формите за 10-15 минути и чак тогава ги извадете.
Поднесете мъфините от тиквички без брашно, като предястие с чаша студено бяло вино.
Добър апетит!