ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пиле със сметанов сос на тиган

Пиле със сметанов сос на тиган

Пиле със сметанов сос на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
30/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. от бут
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол
  • сос
  • готварска сметана - 200 мл
  • тиквички - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 1 скилидка, голяма
  • копър
  • черен пипер
  • мащерка - прясна
  • олио - 6 с.л. топло
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешки пържоли леко и ги овкусете с черен пипер и сол. Запечатайте за кратко на тиган от двете страни. Оставете ги в чиния и поръсете с червен пипер.

В същия тиган затоплете олио и запържете накълцаните чесън, лук, нарязаната тиквичка, сол и малко вода. Зеленчуците трябва да омекнат.

Добавете сметаната, копър и настъргания кашкавал, разбъркайте. Залейте пържолите със сметанов сос.

Изпечете ги за 15 минути на 200 градуса.

Поднесете пилето със сметанов сос на тиган с пресни листенца мащерка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: