Начин на приготвяне
Нарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.
Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани.
Затваряме туршиите и варим 15 минути.
Нарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.
Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани.
Затваряме туршиите и варим 15 минути.
Коментари
и ги поръсвам с малко сол за да им излезе горчивината. Сокът, който се получава след престояването им със солта се изхвърля.
Нарязаните зеленчуци ги редя в голям съд по следният начин: най-отдолу морковите, чушките, карфиолът, зелето и най-отгоре доматите. Възварявам марината и ги заливам. Така престояват 1 и 1/2 часа, след това се
разбърква и се пълни в бурканите.