Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Лесна Ягодова Панакота

Лесна Ягодова Панакота

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Лесна Ягодова Панакота3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • краве масло - 20 г
  • ягоди - 200 г
  • сметана - 300 мл
  • прясно мляко - 200 мл пълномаслено
  • пудра захар - 120 г
  • захар - 3 с.л. кристална
  • вода - 1 к.ч.
  • желатин - 10 г
  • ванилия - 1 шушулка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в студената вода.

Наливаме в голяма тенджера прясното мляко и сметаната, като към тях добавяме захарта и остърганите семенца от ваниловата шушулка.

Слагаме съда на котлона за около 8 минути, като внимаваме да не заври сместа.

Махаме я след това от огъня и добавяме готовия желатин. Бъркаме хубаво и я изсипваме в красиви стъклени чаши.

Оставяме ягодовата панакота да се охлади за няколко часа в хладилник.

През това време си приготвяме ягодовия топинг. Нарязваме ягодите на дребно в касерола и ги заливаме с 1 к.ч. вода.

Добавяме захарта и маслото и го варим за около 5 минути на умерена температура.

Лесната Ягодова Панакота се поднася с няколко лъжички от заливката.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: