Начин на приготвяне
Накисваме желатина в студената вода.
Наливаме в голяма тенджера прясното мляко и сметаната, като към тях добавяме захарта и остърганите семенца от ваниловата шушулка.
Слагаме съда на котлона за около 8 минути, като внимаваме да не заври сместа.
Махаме я след това от огъня и добавяме готовия желатин. Бъркаме хубаво и я изсипваме в красиви стъклени чаши.
Оставяме ягодовата панакота да се охлади за няколко часа в хладилник.
През това време си приготвяме ягодовия топинг. Нарязваме ягодите на дребно в касерола и ги заливаме с 1 к.ч. вода.
Добавяме захарта и маслото и го варим за около 5 минути на умерена температура.
Лесната Ягодова Панакота се поднася с няколко лъжички от заливката.