Карамелен чийзкейк

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Карамелен чийзкейк
Снимка: Геновева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Няма да сгрешите никога, ако заложите на един домашен чийзкейк за предстоящия повод"

Необходими продукти

  • бисквити - 2 опаковки с масло
  • краве масло - 125 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 3 или 4 с.л.
  • крема сирене - 100 г
  • кондензирано мляко подсладено - 400 г
  • желатин - 1 бр.
  • за глазурата
  • шоколад - 200 г
  • краве масло - 30 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопено краве масло. Разбърква се добре.

Изсипваме сместа на дъното на кръгла тавичка с махащо се дъно.

Притискаме с ръце, така че да се оформи бисквитен блат, след което слагаме в хладилника да стегне.

Приготвяме си карамеления крем, като с миксер разбиваме заквасената сметана, захарта и крема сиренето.

След това добавяме подсладеното кондензирано мляко и доразбиваме до получаването на хомогенна смес.

Разтваряме желатина в няколко лъжици вода, разбъркваме.

Затопляме внимателно за няколко секунди желатина в микровълнова печка.

Сипваме желатина в карамелената смес и разбъркваме добре.

Сипваме карамеления крем върху бисквитения блат и връщаме в хладилника да стегне нашият домашен чийзкейк.

След няколко часа, след като е стегнал кремът, си разтапяме шоколада с прясното мляко и кравето масло на водна баня. Изсипваме разтопения шоколад върху карамеления слой и заглаждаме.

Отново слагаме в хладилник. Отгоре украсете по желание карамеления чийзкейк.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: