Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопено краве масло. Разбърква се добре.
Изсипваме сместа на дъното на кръгла тавичка с махащо се дъно.
Притискаме с ръце, така че да се оформи бисквитен блат, след което слагаме в хладилника да стегне.
Приготвяме си карамеления крем, като с миксер разбиваме заквасената сметана, захарта и крема сиренето.
След това добавяме подсладеното кондензирано мляко и доразбиваме до получаването на хомогенна смес.
Разтваряме желатина в няколко лъжици вода, разбъркваме.
Затопляме внимателно за няколко секунди желатина в микровълнова печка.
Сипваме желатина в карамелената смес и разбъркваме добре.
Сипваме карамеления крем върху бисквитения блат и връщаме в хладилника да стегне нашият домашен чийзкейк.
След няколко часа, след като е стегнал кремът, си разтапяме шоколада с прясното мляко и кравето масло на водна баня. Изсипваме разтопения шоколад върху карамеления слой и заглаждаме.
Отново слагаме в хладилник. Отгоре украсете по желание карамеления чийзкейк.
Да ви е сладко!