Начин на приготвяне
Смесете бисквитите с канелата. Залейте ги с разтопеното на водна баня масло. След това изсипете сместа ма дъното на формата за чийзкейка и я сложете в хладилника да се стегне.
Накиснете желатина в лимоновия сок и изчакайте да набъбне. След това го разтопете на водна баня и го оставете го да се поохлади.
Разбийте крема сиренето с кондензираното мляко, ваниловата есенция и желатина. Смесете течната сметана със захарта и я прибавете към приготвената смес.
Разбийте на пухкав крем и с него залейте блата, който сте извадили от хладилника. След това отново сложете сладкиша в хладилника, за да се желира добре кремът.
Пригответе заливката, като карамелизирате захарта до златисто-кафяво. Добавете маслото и изчакайте да се разтопи. След това сипете сметаната. Разбъркайте, за да получите хомогенна смес. Свалете я от котлона и залейте сладкиша.
Оставете в хладилника, докато стане време за сервиране, за да се стегне.