Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкав Паниран Шаран

Хрупкав Паниран Шаран

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ах, ако знаете тази панирана рибка как върви с една ледена биричка в тези горещини.."

Необходими продукти

  • олио - за пържене
  • шаран - 1.5 кг парчета
  • брашно - 1 ч.ч. царевично за овалване
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на панирания шаран овкусете добре парчетата със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Оставете ги за около 30-40 минути да престоят.

След това хубаво оваляйте рибата в смес от царевично брашно, черен пипер и сол.

Пържете я в дълбок тиган с мазнина до златисто и от двете страни.

Отцедете пържената риба върху решетка и я сложете в чиния с кухненска хартия.

Гарнирайте Хрупкавия Паниран Шаран със салата по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: