Салата Малиджано

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Салата Малиджано
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Перфектната патладжанена разядка за вашите домашно приготвени брускети"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 4 бр. зелени
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 30 - 40 мл
  • горчица - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете зеленчуците в загрята фурна на 200 градуса за 30-40 минути, докато омекнат.

Обелете ги и сложете в гевгир, за да се отцедят.

След това ги нарежете на ситно или смелете в блендер.

Прибавете към печените зеленчуци скилидка чесън, предварително нарязана, сол на вкус, зехтин и лъжица горчица. Разбъркайте зеленчуковата салата и добавете натрошено сирене.

Поднесете салата Малиджано с няколко препечени филийки хляб. Аз добавих и резени розов домат, който много добре допълва вкуса.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: