Начин на приготвяне
Кипнете водата с мазнината и солта, дръпнете от котлона и разбъркайте с брашното на порции - бъркайте, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата.
След като тестото се охлади, добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Загрейте обилно количество мазнина на котлон, който обаче не трябва да е на максимална мощност.
Напълнете тестото за толумбички в голям шприц или пош с дебел накрайник. Шприцовайте направо в горещото олио тестото. Веднага го нарежете на отделни толумбички с помощта на ножица.
Изпържете ги до апетитен кафяв цвят. Сварете захарния сироп и го ароматизирайте с ванилията. Залейте толумбичките с врящия сироп и ги оставете да изстинат.
Коментари