Начин на приготвяне
Обелваме ябълките, изчистваме от семките и нарязваме на тънки резенчета, които разрязваме напречно на две и веднага ги поръсваме с лимоновия сок и две супени лъжици захар, за да не потъмнеят.
Обелваме портокалите, разделяме ги на резенчета, които също обелваме от тънката ципа. Отцеждаме сините сливи от сока на компота.
Обелваме прасковите от кожицата и ги правим на плодово пюре с миксер, като прибавяме и меда и разбиваме хубаво. Подготвените плодове смесваме и ароматизираме с коняка. След това разпределяме в чаши за шампанско или в красиви стъклени купички. Отгоре изсипваме отделилия се сок и нектара, получен от меда и прасковите.
Украсяваме плодовата салата със сметаната, разбита с една супена лъжица захар, и поръсваме с едро нарязаните бадеми.
Чашите подготвяме, като ръбовете им и ивица около тях (от вътрешната и външната част), широка около 1 см, намазваме с резен лимон и потапяме в захар. По този начин около ръба на чашата се образува красиво венче от захар.
Вкусна плодова салата с мед за любителите на плодовите десерти.