Толумби

IlariaIlaria
Новак
59762531
Толумби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • вода - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 130 мл.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 големи
  • брашно - 2 ч.ч. (от 300 мл)
  • за сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с мазнината и солта, дръпнете от котлона и разбъркайте с брашното на порции - бъркайте, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата.

След като тестото се охлади, добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Загрейте обилно количество мазнина на котлон, който обаче не трябва да е на максимална мощност.

Напълнете тестото за толумбички в голям шприц или пош с дебел накрайник. Шприцовайте направо в горещото олио тестото. Веднага го нарежете на отделни толумбички с помощта на ножица.

Изпържете ги до апетитен кафяв цвят. Сварете захарния сироп и го ароматизирайте с ванилията. Залейте толумбичките с врящия сироп и ги оставете да изстинат.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина
Веселина
Къде се слага млякото?
05.01.2016 19:42
аз
аз
Брашното се изсипва наведнъж, иначе може да не слепне достатъчно. Правя професионално парено тесто от 15 години.
26.01.2014 19:24