Толумби

Kremena Ivanova
Kremena Ivanova
Новак
15/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 081
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 130 мл.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 големи
  • брашно - 2 ч.ч. (от 300 мл)
  • за сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата с мазнината и солта, дръпнете от котлона и разбъркайте с брашното на порции - бъркайте, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата.

След като тестото се охлади, добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Загрейте обилно количество мазнина на котлон, който обаче не трябва да е на максимална мощност.

Напълнете тестото в голям шприц или пош с дебел накрайник. Шприцовайте направо в горещото олио тестото. Веднага го нарежете на отделни толумбички с помощта на ножица.

Изпържете ги до апетитен кафяв цвят. Сварете захарния сироп и го ароматизирайте с ванилията. Залейте толумбичките с врящия сироп и ги оставете да изстинат.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина
Веселина
05.01.2016 19:42
Къде се слага млякото?
0
0
аз
аз
26.01.2014 19:24
Брашното се изсипва наведнъж, иначе може да не слепне достатъчно. Правя професионално парено тесто от 15 години.
0
0

Подобни от Gotvach.bg