Толумби

IlariaIlaria
Новак
578
274
33
772
15/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 156
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио - 130 мл.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 5 големи
  • брашно - 2 ч.ч. (от 300 мл)
  • за сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества
Толумбички

Начин на приготвяне

Кипнете водата с мазнината и солта, дръпнете от котлона и разбъркайте с брашното на порции - бъркайте, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата.

След като тестото се охлади, добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко. Загрейте обилно количество мазнина на котлон, който обаче не трябва да е на максимална мощност.

Напълнете тестото за толумбички в голям шприц или пош с дебел накрайник. Шприцовайте направо в горещото олио тестото. Веднага го нарежете на отделни толумбички с помощта на ножица.

Изпържете ги до апетитен кафяв цвят. Сварете захарния сироп и го ароматизирайте с ванилията. Залейте толумбичките с врящия сироп и ги оставете да изстинат.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина
Веселина
05.01.2016 19:42
Къде се слага млякото?
0
0
аз
аз
26.01.2014 19:24
Брашното се изсипва наведнъж, иначе може да не слепне достатъчно. Правя професионално парено тесто от 15 години.
0
0

Подобни от медията