Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с броколи и бекон

Пилешки гърди с броколи и бекон

Пилешки гърди с броколи и бекон
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • броколи - 500 г
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • бекон - 120 г пушен
  • лук - 1 бр.
  • заквасена сметана - 1 бр. от 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди нарежете на хапки, овкусете със сол и оставете настрани.

Нарежете броколите на розички и ги сварете за кратко. Изплакнете под студена вода и оставете настрани.

Обелете и наситнете лука. Разтопете маслото с 1 с.л. олио в тиган с керамично покритие. Запържете лука.

Добавете месото и бекона, пържете, докато станат готови. Овкусете с подправките и сипете броколите.

Гответе още малко пилешкото с броколи и сипете сметаната. Когато се сгъсти, дръпнете от котлона.

Поднесете пилешките гърди с броколи и бекон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: