ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Ябълкова баница с натрошени бисквити

Ябълкова баница с натрошени бисквити

Ябълкова баница с натрошени бисквити
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12
"Има само едно негативно нещо, свързано с тази ябълкова баница - не можем да спрем да си хапваме от нея"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. зелена и червена
  • бисквити - 6 бр.
  • кори за баница - 6 бр.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • стафиди - 2 с.л.
  • олио
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете корите за баницата. Настържете ябълките на ренде. Натрошете или смелете бисквитите.

Поръсете с канела и кафява захар плодовете, оставете ги за 5 мин. да пуснат сок, който трябва да запазите.

Смесете ябълките със стафидите. Започнете нареждането на баницата с ябълки.

Постелете две кори, наръсете с малко олио, отгоре сложете още една кора и от тясната страна разпределете плънката за вкусния щрудел. Поръсете с бисквити.

Навийте баницата на руло и нарежете. Ще се получи три рулца, които трябва да нарежете на още парченца.

Намажете с масло или олио. Печете ябълковата баница с натрошени бисквити на 180 градуса до готовност и образуване на коричка.

Щом е готова, поръсете с пудра захар преди поднасяне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: