Говеждо филе с бяло вино

ИларияИлария
Новак
578
181
33
720
16/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • говеждо филе - 600 г
  • праз лук - 50 г
  • бяло вино - 200 мл
  • сметана - 80 г
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете говеждото филе на 4 порции. Изпържете ги в олиото и накрая ги подправете с черен пипер и сол. Сложете говеждите пържоли в голяма чиния за сервиране и ги оставете на топло.

Запържете праза в мазнината, останала от пърженето на месото. Прибавете бялото вино и сметаната, разбъркайте старателно.

Когато сосът се сгорещи, залейте с него готовите пържоли. Сервирате веднага говеждо филе с бяло вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар