ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Медена туршия в буркани

Медена туршия в буркани

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
712333k83
Медена туршия в буркани
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
31/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Много апетитна туршия в буркани, която си правим за зимата, за да ни е вкусно винаги"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • пиперки
  • камби - червени
  • кервиз
  • хрян - връзка корени
  • чесън
  • моркови
  • марината
  • бахар - 2 зрънца
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • оцет - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка /не е задължително/
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер - 5 зрънца
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на зеленчуците е по ваша преценка, а продуктите за маринатата са за буркан от 800 мл.

Всички зеленчуци трябва да бъдат измити и почистени от дръжки и семенца. Карфиолът се накъсва на розички, а камбите, пиперките и моркова се режат на дребно.

В един голям или няколко по-малки буркана се сипва мед, захар, оцет и сол. Слага се по корен хрян, бахар, черен пипер и чесън. Подреждат се зеленчуците. Отгоре се слага и стрък кервиз.

Бурканите с домашната туршия се затварят и стерилизират за 15 мин.

Обърнете медената туршия в буркани с капачките надолу, съхранявайте на хладно за няколко дни.

Ако искате да хапнете по-бързо от бурканите с туршия, без стерилизация, сложете по 2 ацетизала на буркан.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: