Джолан на фурна в ананас

Джолан на фурна в ананас
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
255 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • джолан - 4 бр. малки
  • ананас - 1 бр. консерва
  • горчица - 2 к.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • вино - 250 мл бяло
  • кафява захар - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 12 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джоланите и направете разрези.

Сложете по един карамфил и подредете в подходяща тавичка за печене.

В купа смесете кафявата захар, меда и горчицата. Разбъркайте добре.

Намажете джоланите със сместа, хубаво от всички страни.

Пасирайте половината ананас със сока.

Останалата половина нарежете на малки парчета и сложете в тавата.

Полейте с пасирания ананас, добавете виното и подправките.

Печете свинското на фурна в предварително загрята на 180 °C за 20 минути.

Извадете полейте със сола и върнете отново във фурната.

Намалете на 160°C и печете 2-3 часа.

Извадете и сервирайте с подходяща гарнитура джолана на фурна в ананас.

Източник: Karlos Arguiñano

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: