Шотландски яйца с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Шотландски яйца с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дайте на един шотландец родопско одеало и той ще си скрои пола, дайте му яйца и той ще ги скрие в кайма, за да приготви тези вкусни аламинути"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кайма - 400 гр.
  • черен пипер
  • сол
  • анасон
  • хляб - 1 филия
  • прясно мляко - 40 мл.
  • брашно - царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате четири от яйцата. Обелвате ги.

Докато яйцата се варят с петото яйце и останалите продукти омесете каймата. Анасона го стрийте в хаванче.

Филийката хляб накисвате в млякото и след това я изстисквате и наронвате в каймата. Месите каймата до получаването на еднородна смес.

Взимате едно яйце и го увивате с каймата от всички страни. Не правете дебел слой, за да се изпържи бързо и добре. Овалвате го в царевично брашно и пускате във фритюрника или в тиган с поне половин пръст олио. Изпържвате от всички страни

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: