Супа от праз и сирене

IlariaIlaria
Новак
59762531
Супа от праз и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • праз - 2 - 3 стръка
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 6 с.л.
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният и измит праз се нарязва на ситно и се сварява до омекване в подсолена вода.

Брашното се препича до златисто на сух тиган, размива се с малко студена вода и внимателно се добавя към праза.

Икономичната супа се оставя да къкри 10-ина минути на тих огън, след което в нея се добавя натрошеното сирене. Ястието с праз трябва да поври още 5 минути.

Празената супа се отстранява от котлона и се застроява със смес от кисело мляко и яйца. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася гореща.

Супа от праз и сирене - лека и икономична рецепта.

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка: