Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Счупете яйцата. Добавете прясното мляко и солта.
Замесете тесто. Месете около 10 минути. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете охладеното тесто за юфка и нарежете на малки топки. Поръсете с брашно, сплескайте леко и минете през машинка за паста.
Прегънете листа, отново поръсете с малко брашно и отново минете на висока степен. Повторете процедурата 4-5 пъти като последния път не прегъвате.
Намалете с една степен и минете листа. Поръсете с брашно и намалете с още една и така, докато достигнете до желаната дебелина. Разстелете корите върху платно и оставете да изсъхнат за една нощ.
Начупете домашната юфка и я поставете в тавичка за печене. Разтопете кравето масло и я залейте. Разбъркайте и сложете в загрята фурна на 190 градуса.
Печете до приятен златист загар като разбърквате често домашната печена юфка с масло.
Коментари