Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Домашна печена юфка с масло

Домашна печена юфка с масло

Домашна печена юфка с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Нека днес закуската бъде...домашна печена юфка"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - 400 мл
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Счупете яйцата. Добавете прясното мляко и солта.

Замесете тесто. Месете около 10 минути. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете охладеното тесто за юфка и нарежете на малки топки. Поръсете с брашно, сплескайте леко и минете през машинка за паста.

Прегънете листа, отново поръсете с малко брашно и отново минете на висока степен. Повторете процедурата 4-5 пъти като последния път не прегъвате.

Намалете с една степен и минете листа. Поръсете с брашно и намалете с още една и така, докато достигнете до желаната дебелина. Разстелете корите върху платно и оставете да изсъхнат за една нощ.

Начупете домашната юфка и я поставете в тавичка за печене. Разтопете кравето масло и я залейте. Разбъркайте и сложете в загрята фурна на 190 градуса.

Печете до приятен златист загар като разбърквате често домашната печена юфка с масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
МНого ми е любима
12.05.2021 21:09