Печено агнешко руло

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено агнешко руло
Снимка: Стоянка Русенова
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют пипер - на вкус
  • кашкавал - 90 г
  • за гарнитура
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо си нарязваме на парчета и смиламе в месомелачка.

Поставяме в купа и прибавяме към него галетата, черния пипер, кимиона, солта, лютия пипер и накрая си счукваме и двете яйца.

Започваме да месим каймата, като продължителността трябва да е не по-малко от 5 минути.

Колкото повече се меси каймата, толкова по хубава става.

Приготвяме си пълнежа за соленото руло, като си нарязваме кашкавала на кубчета. Можем да ползваме за плънката и грах, моркови, яйца, според вашия вкус.

Откъсваме си хартия за печене и я намазваме със зехтин. Поставяме каймата върху нея и притискаме с ръце.

По средата на каймата прибавяме нарязания на кубчета кашкавал, като го разпределяме от единият край до другия.

Започваме да навиваме на руло, което стягаме, като издърпваме хартията и накрая завиваме добре от двете страни.

Приготвяме си гарнитурата към агнешкото руло, като си обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици, а морковите измиваме и нарязваме на колелца.

Поставяме в съд, прибавяме зехтина, солта и черния пипер. Добре разбъркваме и изсипваме в съда, където ще приготвяме печеното агнешко руло.

По средата си правим място и поставяме рулото заедно със хартията. Поставяме в печката и печем за около 30 минути.

Вадим, премахваме хартията и поставяме отново да се пече до желания загар.

Поднасяме като предварително нарязваме на порции самото руло, заедно с част от гарнитурата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: