Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Козунак»Домашен квас за козунак

Домашен квас за козунак

Домашен квас за козунак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • брашно - около 1 - 2 с.л. или до тесто гъсто като боза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приложете тази идея, когато приготвяте козунак с квас.

В подходяща касерола се поставя прясното мляко и се затопля до температура 35 градуса.

Прехвърля се в купичка и се размива маята до получаване на еднородна смес.

Прибавя се брашното до получаване на рядко тесто и се поръсва отгоре с брашно.

Оставя се да втаса сместа за кваса в помещение с постоянна температура от 25 - 30 градуса.

Посочената рецепта за домашен квас за козунаци е за количество от 600 г брашно. Ако желаете да направите двойна доза, удвоявате маята.

Използвайте кваса, за да приготвите неустоими козунаци.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: