Начин на приготвяне
Две яйца плюс белтък на третото се разбиват заедно със захарта с помощта на миксер.
Към тях добавяме киселото мляко и доразбиваме. Добавяме олиото, лимонадата, лимоновата есенция и настърганата лимонова кора, след което постепенно добавяме брашното с маята и разбъркваме с ръце.
Започваме да месим с ръце до получаването на меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около 1 час.
След това месим отново, като постепенно добавяме свинската мас и стафидите, които сме накиснали преди това във вода.
Разделяме козуначеното тесто на две половини. Разстиламе с ръце, така че да се получи правоъгълник, в който слагаме парчета локум като оставете малко локум и за отгоре.
За изпичане на козунаците ще използваме 2 кексови форми. Сложете хартия за печене в тях.
Поставете козунаците в кексовите форми и оставете да втасат. След като козунаците са напълнили кексовите форми, ги намазваме с жълтък отгоре и поръсваме с навлажнена захар.
Накрая поставяме парчетата останал локум отгоре и слагаме да печем в студена фурна първо на 150°C и след това увеличете фурната на 180°C до изпичане на нашите кръгли козунаци с локум.
Да ви е сладко!