Точена питка със сирене

Марго
Марго
Новак
09/11/2013
"Перфектната питка - много вкусна и много лесна за приготвяне с любим и обичан вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 691
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава, смесва се със захарта и се залива с 6 с.л. хладка вода. Разбърква се до пълното разтваряне на продуктите и се оставя на топло, докато шупне.

Брашното се пресява със солта. В средата му се прави кладенче, в което се налива 3 с.л. зехтин, 300 мл. хладка вода и закваската. Замесва се меко тесто, като в процеса на замесваме добавяме и остатъка от зехтина.

Тестото се оставя на топло за около 60-80 минути, за да втаса. Бухналото тесто се разделя на две части. Всяка чест се разточва на тънка кора.

Първата кора се слага в предварително намазнена тава. Отгоре се намазва с крема сиренето. Добавя се предварително натрошеното краве сирене и се покрива с втората кора.

Питката се набожда на няколко места с вилица, намазва се обилно със зехтин и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар