Пилаф с кайма

IlariaIlaria
Новак
59762531
Пилаф с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кайма - 500 г свинска
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 3 глави
  • домати - 1/2 ч.ч. варени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в олиото. Добавете каймата, солта и черния пипер. Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите и граха.

Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата. Гответе на умерен огън, а когато оризът набъбне, добавете маслото.

Изсипете сместа в огнеупорен съд, добавете още малко вода и запечете за малко пилафа във фурната. Поръсете с магданоза и сервирайте.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: