Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на резени. Празът се почиства и се нарязва та едро. Половината от олиото се загрява и в него празът се запържва до омекване.
Останалото олио се налива на дъното на глинен съд. Половината от картофите се нареждат на дъното на съда. Овкусяват се с пресован чесън и ситно нарязани копър и магданоз. Поръсват се със самардала.
Отгоре се покриват с омекналия праз, след което се подрежда още един ред картофи. В сух тиган се запичат изсушените чушки, натрошават се и се прибавят към останалите продукти за гювеч.
Гювечът с картофи се залива със зеленчуковия бульон, който сме разтворили в около 700 мл топла вода.
Ястието с картофи се пече около 60 минути на умерена фурна(180 градуса).
Картофен гювеч с праз - не ви трябва причина да го приготвите!
Коментари