Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Картофен гювеч със соеви хапки

Картофен гювеч със соеви хапки

Картофен гювеч със соеви хапки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Чуден картофен гювеч със соеви хапки"

Необходими продукти

  • соеви хапки - 100 грама
  • картофи - 8 - 9 броя
  • кафява леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • щир - сушен (2 шепи)
  • лапад - 3 - 4 шепи
  • лук - 1 глава
  • куркума - 1 ч.лъжичка
  • шарлан - 2 с.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен
  • кимион - 1 равна ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лещата и я сварете до омекване.

Нарежете картофите, лука, морковите и лапада.

Смесете подготвените зеленчуци в тава за печене. Прибавете отцедената леща и овкусете с подправките - сол, кимион, двата вида пипер, сушения джоджен, щира, куркумата и чубрицата.

Добавете соевите хапки, разбъркайте и налейте вода.

Сложете във фурната на 250 градуса и печете гювеча около 40-45 минути.

Картофеният гювеч със соеви хапки е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: