Начин на приготвяне
Затопленото мляко изсипваме в съд и към него прибавяме сухата мая. Разбъркваме добре и оставяме на страна.
Пресяваме брашното предварително и към него добавяме захарта, солта и разбъркваме добре.
Правим кладенче, изсипваме млякото с маята и започваме да бъркаме сместа с помощта на шпатула.
Бъркането първо е в купата, а след това преместваме на плота и продължаваме да месим. Месенето продължава поне 20 минути
Тестото започва да лепне все по малко, по време на месенето и става по разтегливо и еластично.
Добавяме кравето масло към тестото и започваме отново да месим, докато започне да се отлепя от масата. Разделяне си тестото на топки.
Подреждаме и поставяме в съд топките, като завиваме с фолио и оставяме на топло. Изчакваме козуначеното тесто да удвои обема си.
Всяка топка оформя на фитили. С трите фитила си правим козуначена плитка, която поставяме във форма.
Оставяме страхотния козунак отново да удвои обема си, след което намазваме с масло и подреждаме бадемите и стафидите отгоре.
Поставяме козунака без яйца да се пече във загрята фурната на 180 градуса до готовност.