Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Кафен сладкиш с бликащ какаов сос

Кафен сладкиш с бликащ какаов сос

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кафен сладкиш с бликащ какаов сос
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Любимият какаов вкус може да усетите още днес - просто опитайте тази рецепта за този разкошен сладкиш"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.чаша
  • кафе - 150 мл
  • бисквити - 7 бр. бели (Закуска)
  • масло - 50 грама
  • захар - 1 ч.чаша
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 1 с.л. пълна
  • олио - 60 мл
  • за соса
  • захар - ¾ ч.чаши
  • вода - 300 мл
  • ванилия - 1
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте омекналото масло с лъжици от захарта, като за целта използвате миксер. Добавете останалата захар с яйцата, отново разбийте.

Добавете едно по едно свареното кафе, след това олиото и ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото, постепенно го добавете към мокрите съставки.

Загрейте водата до завиране заедно с ванилията, захарта и какаото. Бъркайте до разтопяването на захарта.

Подгответе си малка тава. В нея сипете от шоколадовия сос.

Бисквитите Закуска начупете на малки парченца и ги добавете към кексовото тесто, разбъркайте, за да се разпределят равномерно.

Сипете сместа към соса в тавата, но не разбърквайте. Отгоре налейте и оставащия сос.

Загрейте фурната на 190 градуса и печете шоколадовия сладкиш до готовност - около 35-40 минути.

Забележка: Използвайте чаша с вместимост 250 мл.

Кафеният сладкиш с бликащ какаов сос е страхотен, опитайте го!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: