Начин на приготвяне
Първо разбийте омекналото масло с лъжици от захарта, като за целта използвате миксер. Добавете останалата захар с яйцата, отново разбийте.
Добавете едно по едно свареното кафе, след това олиото и ванилията. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото, постепенно го добавете към мокрите съставки.
Загрейте водата до завиране заедно с ванилията, захарта и какаото. Бъркайте до разтопяването на захарта.
Подгответе си малка тава. В нея сипете от шоколадовия сос.
Бисквитите Закуска начупете на малки парченца и ги добавете към кексовото тесто, разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
Сипете сместа към соса в тавата, но не разбърквайте. Отгоре налейте и оставащия сос.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете шоколадовия сладкиш до готовност - около 35-40 минути.
Забележка: Използвайте чаша с вместимост 250 мл.
Кафеният сладкиш с бликащ какаов сос е страхотен, опитайте го!