Начин на приготвяне
В купичка сместе зехтина с меда, горчицата, оцета, салвията и чубрицата. Разбъркайте маринатата много добре.
Измийте пуешките бутчета и много добре ги подсушете. Натрийте ги със сол и черен пипер, след което хубаво ги намажете с маринатата. Покрийте и оставете в хладилник за поне 2 часа.
Нарежете на шайби почистените лук, гъби моркови. Обелете картофите и ги нарежете на по-едро.
Смесете зеленчуците и ги сипете в гювеч. Овкусете ги със сол и пипер. Налейте половин чаша вода и поръсете с малко олио, а в средата сложете бутчетата. Ако е останала марината, излейте я отгоре.
Сложете капака на гювеча и го пъхнете в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете 30-тина минути, след което намалете на 180 градуса и продължете да печете още около 2 часа.
Гювечът с пуешки бутчета, картофи и гъби е готов.