Начин на приготвяне
Торта с маскарпоне, шоколад и ягоди, която носи много настроение и усмивки.
Разбиваме си с миксер сладкарската сметана.
Всичкото краве масло и белият шоколад се разтапят на водна баня и сместа се оставя да изстине.
Към разбитата сметана добавяме вареното кондензирано мляко със захар и доразбиваме с миксера. След това добавяме разтопения шоколад и разбъркваме отново готовия крем за торта.
Върху подходящ поднос редим ред готов блат за торта, отгоре сипваме от крема и размазваме. Върху крема нареждаме нарязани ягоди, като си отделяме само няколко за украса. След това повтаряме блат и отгоре от крема. Така, докато свърши крема. Размазваме добре и прибираме тортата в хладилник.
След няколко часа, след като кремът се е стегнал, отгоре и отстрани намазваме с разбити с миксер маскарпоне и 4-5 с.л. течен шоколад.
След като сме намазали нашата торта, я връщаме обратно в хладилника. Накрая украсяваме тортата отгоре с отделените ягоди, които намазваме с течен шоколад до половината, също така с бисквити и шоколадов сладолед.
Разбира се, вие може да украсите получената шоколадова торта според вкуса си.