Торта с маскарпоне, шоколад и ягоди

ГеновеваГеновева
Копирайтър
198
911
1k
58
2
Торта с маскарпоне, шоколад и ягоди
Снимка: Геновева
1 / 3
10/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви15 мин.
Общо45 мин.
Порции16
"Развихрете въображението си за украсата на тази толкова вкусна торта"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • течен шоколад - 6 с.л.
  • ягоди - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 л
  • бял шоколад - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • кондензирано мляко - 400 мл, варено, със захар
  • за украса
  • бисквити
  • шоколадово сладоледче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Торта с маскарпоне, шоколад и ягоди, която носи много настроение и усмивки.

Разбиваме си с миксер сладкарската сметана.

Всичкото краве масло и белият шоколад се разтапят на водна баня и сместа се оставя да изстине.

Към разбитата сметана добавяме вареното кондензирано мляко със захар и доразбиваме с миксера. След това добавяме разтопения шоколад и разбъркваме отново готовия крем за торта.

Върху подходящ поднос редим ред готов блат за торта, отгоре сипваме от крема и размазваме. Върху крема нареждаме нарязани ягоди, като си отделяме само няколко за украса. След това повтаряме блат и отгоре от крема. Така, докато свърши крема. Размазваме добре и прибираме тортата в хладилник.

След няколко часа, след като кремът се е стегнал, отгоре и отстрани намазваме с разбити с миксер маскарпоне и 4-5 с.л. течен шоколад.

След като сме намазали нашата торта, я връщаме обратно в хладилника. Накрая украсяваме тортата отгоре с отделените ягоди, които намазваме с течен шоколад до половината, също така с бисквити и шоколадов сладолед.

Разбира се, вие може да украсите получената шоколадова торта според вкуса си.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: