Начин на приготвяне
Нарежете заека на подходящи парчета. Нарежете морковите и целината на филийки, смачакйте скилидките чесъна.
Измийте и почистете баклата, оставете я цяла. Ябълката и домата нарежете, розмарина и магданоза наситнете.
Сложете заешкото в тенджера под налягане. Залейте с виното и меда. Сипете зехтина и овкусете със солта и черния пипер.
Добавете към продуктите каперсите, маслините, ябълката, домата и морковите. Поръсете с нарязаните пресни билки и налейте водата. Внимателно разбъркайте всичко и накрая добавете баклата.
Гответе на средна степен на котлона, а когато сместа заври сложете капака и затворете тенджерата. Гответе задушения заек около час.
Поднесете с полента или картофено пюре.
Заешкото с бакла по френска рецепта е готово.