Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги настържете. Отделно разтопете масло.
Вземете една от корите и я намажете с масло. Посипете лъжица галета в края на дългата част на кората.
Върху галетата сложете от настърганите ябълки, поръсете със захар и 1 щипка канела.
Покрийте този лист с друг и внимателно навийте на руло, а след това и на охлювче.
Намазнете тава. В средата сложете първото охлювче. Процедирайте така до изчерпване на продуктите, като всяко следващо охлювче се увива около предишно.
Поръсете сладката баница с останалото разтопено масло и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Намажете още топлата баница с ябълковия мармалад и поръсете с пудра захар.
Сладката ябълкова баница е много вкусна.