ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постно пълнени чушки и сармички за Бъдни Вечер

Постно пълнени чушки и сармички за Бъдни Вечер

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
66
205
2k
6
Постно пълнени чушки и сармички за Бъдни Вечер
Снимка: Албена Асенова
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените чушки в гореща вода за около 20 минути, за да омекнат.

Нарежете почистените лук и морков на дребно и ги задушете в дълбок тиган с малко мазнина.

Добавете към тях почистените и нарязани гъби. След това изсипете и измития ориз.

Овкусете със сол, чубрица, черен и червен пипер.

Разбъркайте сместа и долейте половин чаша вода - оставете я да покъкри.

Щом оризът поеме водата, махнете жилите на зелевите листа, сложете в тях по няколко лъжици от плънката и ги завийте. Напълнете и сушените чушки с нея.

Сложете на дъното на глинен гювеч няколко зелеви листа, отгоре наредете зелевите сармички и сушените пълнени чушки.

Налейте в съда около 2 ч.ч. вода и го сложете в предварително загрята на 200 °C фурна.

Намалете градусите на 180 °C след завирането на ястието и го оставете за още около 2 часа да се пече.

Постните пълнени чушки и сармички за Бъдни Вечер са готови.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: