Начин на приготвяне
Изберете хубави и добре узрели тиквички и патладжани, които са по-дълги и не твърде дебели.
Измийте зеленчуците и ги почистете. Подсушете ги и ги нарежете на три, а след това всяка една част разрежете наполовина. Всяка половинка нарежете на парчета с дебелина 1 см.
Почистете и наситнете лютата чушка, чесъна накълцайте, зеления лук също наситнете, а джинджифила настържете.
В дълбока купа смесете лука с джинджифила, чесъна и чушката.
Загрейте зехтина в тиган и пуснете нарязаните тиквичка и патладжан. Запържете до омекване и имайте предвид, че може би ще се наложи да долеете още мазнина, тъй като патладжанът поема много.
Разбърквайте внимателно зеленчуците, за да не се разпаднат. Отцедете ги от мазнината върху кухненска хартия.
В същия тиган сипете чесновата смес и запържете за няколко секунди, след което върнете вътре зеленчуците. Сипете балсамов оцет, захар и соев сос. Сол добавете, само ако не е солена сместа. Внимателно разбърквайте зеленчуковата салата и след малко махнете от огъня.
В чиния за сервиране сложете резени домат, отгоре разположете салатата и поръсете със зелен лук и магданоз.
Салатата с тиквички, патладжан и чушки е страхотна.