Начин на приготвяне
Смесете киселото мляко със содата и бакпулвера. Разбъркайте и оставете за кратко, докато сместа шупне.
Към млякото прибавете олиото и предварително разбито яйце. Разбъркайте добре.
Добавете натрошеното сирене, фино настърган пармезан, солта и ригана.
Отново разбъркайте, за да се смесят продуктите.
Накрая прибавете семената и брашното.
Покрийте голяма тава с хартия за печене.
С помощта на чаена лъжица, потопена във вода, гребвайте от тестото и оформете малки топчета директно върху хартията за печене на разстояние едно от друго.
При печенето ще се разлеят и ще заемат формата на бисквитки.
Загрейте фурната на 180°C и сложете да се пекат соленките за 20 минути.
Много вкусни и ароматни пълнозърнести соленки, които се приготвят изключително лесно и бързо.