Домашни закуски с шунка

НалиНали
Ентусиаст
92
418
213
12
1
07/04/2021
"Щом веднъж опитате тази закуска, вече всяка сутрин ще се събуждате с мисълта за нея"
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 1 в.ч.
  • мая - 1 п.к.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 2.3 в.ч. колкото поеме тестото
  • за вътре
  • шунка - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • сух босилек - 1 к.л.
  • домашна лютеница - 1 малко бутканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една дълбока купа пресяваме две водни чаши брашно по средата прибавяме една водна чаша вода, сол, захар, оцет и зехтин.

Започваме да месим тесто при необходимост прибавяме още брашно, докато се получи хубаво тесто, което не лепне и се прибира.

Оставяме да втаса за около час.

Разделяме тестото на две, единия блат разточваме с ръце или с точилка, вътре намазваме домашна лютеница на едната половина, нареждаме парчета шунка, поръсваме с босилек и слагаме кашкавал.

Затваряме тестото хубаво и натискаме отстрани, да не се отворят саламките, процеса повтаряме и със второто парче тесто.

Вътре съставките са еднакви, но отвън едната намазах с лютеница, а на другата наредих парченца кашкавал и поръсих пак със сух босилек.

Печем домашните закуски с шунка в загята фурна 180°C за 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар