Ярешко с картофи и моркови

Ярешко с картофи и моркови
Снимка: Анонимен
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви180 мин.
Общо190 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ярешкото месо от всякакви мазнини и ципи, ако има кокали го обезкостете.

Нарежете го на порционни парчета и го натрийте със сол, оставете да почине 15-тина минути.

Загрейте малко олио в тиган и запечайте месото отвсякъде.

Нарежете почистените моркови, картофи и цвекло на по-едри парчета.

Намазнете тава и вътре наредете месото, а около него разположете зеленчуците. Полейте с олио и овкусете с подправките - червен и червен пипер, сол.

Добавете и мащерка - прясна или сушена. Ако обичате чубрица, овкусете месото и с нея.

Залейте всичко с червеното вино и налейте малко топла вода. Покрийте тавата с алуминиво фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете месото около 3 часа. Махнете фолиото и допечете за още 10-тина минути.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Ярешкото с картофи и моркови е много вкусно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: