Гъста агнешка яхния с лапад и ориз

07/04/2021
"Ако искате да направите агнешката яхнийка още по-вкусна, нашият съвет е да добавите лапад"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции агнешкото и го запържете в сгорещеното олио.

Добавете нарязания зелен лук и овкусете с червения и белия пипер, налейте вода.

Оставете месото да се задушава по-бавен огън.

Изчистете лапада и го бланширайте в подсолена вряща вода. Отцедете и го нарежете на парчета.

Когато месото е готово, добавете джоджена и лапада, овкусете със сол. След около 5 минути добавете добре измития ориз.

Гответе яхнията до пълно сваряване на ориза, като от време на време разбърквате.

Гъстата агнешка яхния с лапад и ориз е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар