ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Бирени калмари на тиган

Бирени калмари на тиган

Бирени калмари на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
02/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За лятото панираните калмари са най-доброто бирено мезенце"

Необходими Продукти

  • калмари - 3 туби
  • олио - за пържене
  • панировка
  • бира - 130 мл
  • белтъци - 2 броя
  • сол - 1 ч.л. равна
  • газирана вода - 130 мл
  • брашно - 100 грама бяло (до гъста каша)
  • царевично брашно - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тубите калмари и ги нарежете на шайби с дебелина около 1 см.

Разбийте на пяна двата белтъка. Добавете към тях бирата, газираната вода и сол.

Към течната смес сипете царевичното бршано, а после постепенно и бялото брашно.

Разбъркайте бирената панировка, за да се получи гъста кашичка.

Загрейте голямо количество олио в дълбок тиган.

Потапяйте калмарите и в панировката и ги пържете до златисто и от двете страни.

Отцеждайте пържените калмари върху кухненска хартия.

Сервирайте биреното мезе с резени лимон и салата по избор.

Бирените калмари на тиган са много вкусни, опитайте ги!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: