Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете към тях натрошеното сирене, киселото мляко с бакпулвера, сметаната и крема сиренето.
Отделно разтопете маслото и го смесете с олиото.
Разстелете корите за баница на масата, след което ги разрежете на две равни части по средата.
Вземете половин лист и го намажете с мазнината. Сложете от плънката върху него и го прегънете на две, след това на още две - трябва да се получи лента.
Навийте лентичката на руло и сложете в предварително намаслена тава.
Така процедирайте с всички кори за баница. Оставете малко от плънката, за да може да залеете с нея баницата.
Печете вкусната баничка в загрята на 200 градуса фурна до получаване на хубав златист загар.
Напръскайте баницата с лимонадата. Покрийте с кърпа, за да се задуши и омекне.
Празничната баница на рулца е готова.
Коментари