Начин на приготвяне
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се сипват всички продукти. Содата се угасява предварително в лимоновия сок.
Замесва се тесто, което се оставя настрана за около 20 минути. След това се разделя на две части - от едната част се правят меденки, а от другата може да се направят медени топчета по желание.
За да се направят медените сладки, тестото се разточва върху леко набрашнен плот и от него се изрязват бисквитките с различни формички.
В друга голяма тава се подреждат медените топчета.
Медените сладки и медените топчета се печат в предварително загрята на 180 °C фурна за около 10 минути.
Шоколадът се разтапя на водна баня и се сипва във фунийка от хартия.
Меденките се украсяват с него, като отгоре се поръсват и с пелети от бял шоколад.
Меките медени бисквити с шоколад са готови.
Да ви е сладко!