Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Меки медени бисквитки с шоколад

Меки медени бисквитки с шоколад

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Меки медени бисквитки с шоколад
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Меденки любимки! Много мекички и вкусни."

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 130 г
  • мед - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • краве масло - 70 г разтопено и охладено
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 0.4 г (2 прахчета)
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • шоколад - 100 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меденки любимки. Много мекички и вкусни коледни сладки.

Разтопете маслото и го оставете да се охлади, но да остане течно.

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол.

В отделен съд смесете меда и содата и разбъркайте. Изчакайте минута, след което ги добавете към яйцата.

Прибавете маслото и отново разбъркайте.

Пресейте сухите съставки (брашно, бакпулвер, канела, джинджифил) и ги добавете на части първоначално бъркайки с лъжица а след това омесете меко медено тесто.

Поставете тестото в купа, покрийте го с кърпа и оставете да престои около 1 час.

След това разточете тестото на лист с дебелина около 0.5 см. върху набрашнен плот и изрежете с формички.

Наредете меките сладки в тава, покрита с хартия за печене на разстояние една от друга.

От това количество излезнаха 3 тави от тези на фурната.

Печете меденките в загрята фурна на 200°С.за около 7-8 мин.

След като са готови, оставете да се охладят, а после декорирайте с разтопен на водна баня шоколад, смесен с 1 лъжица олио.

Весели и споделени празници!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: