Начин на приготвяне
Пригответе маринатата за пилешкото, като смесите всички посочени за нея продукти.
Нарежете на малки хапки пилешкото филе и го сложете в маринатата. Приберете в хладилник за около 2 часа.
Разтопете маслото в дълбок тиган и запържете хапките от двете страни. След това ги извадете и наредете в йенска тенджера.
В съшата мазнина задушете наситнения лук и нарязаните на кръгчета моркови. Сипете пържените зеленчуци върху хапките.
Пригответе гъбения сос, като в малко масло разтопите топеното сирене. Добавете гъбите и нишестето. Овкусете с черен пипер и подправката за пиле, налейте виното и след 3-4 минути готвене сипете върху месото.
Сложете капака на йенската форма и пъхнете в студена фурна. Загрейте я на 190 градуса и печете един час.
Междувременно сварете ориза. Когато месото е готово, в чиния сипете от ориза, а около него разпределете соса и пилешките хапки.
Пилешките късчета в лек гъбен сос са много вкусни. Може да сервирате с чаша бяло вино.