Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки късчета в лек гъбен сос

Пилешки късчета в лек гъбен сос

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Новак
616166
Пилешки късчета в лек гъбен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Не оставяйте това толкова вкусно ястие с пилешки късчета и гъбен сос самотно, поднесете го с чаша бяло вино и хрупкави брускети"

Необходими продукти

  • ориз - 125 г
  • пилешко филе - 2 броя
  • моркови - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 3 бр.
  • За маринатата
  • оцет - 30 мл
  • зехтин - 30 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • За гъбения сос
  • бяло вино - 100 мл
  • гъби - 1 бурканче, може и пресни
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • универсална подправка - 2 с.л. за пиле
  • нишесте - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маринатата за пилешкото, като смесите всички посочени за нея продукти.

Нарежете на малки хапки пилешкото филе и го сложете в маринатата. Приберете в хладилник за около 2 часа.

Разтопете маслото в дълбок тиган и запържете хапките от двете страни. След това ги извадете и наредете в йенска тенджера.

В съшата мазнина задушете наситнения лук и нарязаните на кръгчета моркови. Сипете пържените зеленчуци върху хапките.

Пригответе гъбения сос, като в малко масло разтопите топеното сирене. Добавете гъбите и нишестето. Овкусете с черен пипер и подправката за пиле, налейте виното и след 3-4 минути готвене сипете върху месото.

Сложете капака на йенската форма и пъхнете в студена фурна. Загрейте я на 190 градуса и печете един час.

Междувременно сварете ориза. Когато месото е готово, в чиния сипете от ориза, а около него разпределете соса и пилешките хапки.

Пилешките късчета в лек гъбен сос са много вкусни. Може да сервирате с чаша бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: