Начин на приготвяне
Пилешките пържоли от бутчета се оформят, начукват леко и пръсват със сол.
В купа се смесват червеният, лютият и черният пипер. Към тях се прибавят чесънът на прах, суха мащерка, киселото мляко и зехтинът.
Съставките се размесват хубаво за получаване на ароматна марината.
Пилешкото месо се слага в купата с маринатата, обърква се хубаво, за да полепне хубаво по него и се оставя така за два-три часа.
Взема се лист свежо фолио и на него се разполагат пилешките пържоли, като леко се застъпват. Навиват се на руло и се опаковат като бонбони във фолиото.
Приготвените месни заготовки за домашен пилешки дюнер се съхраняват във фризер.
Когато решите да приготвите един или два дюнера, месото се изважда, оставя се леко да се отпусне.
Тогава от него се отрязват парченца месо, които се запичат или запържват на тиган и месото за дюнера е готово.