Начин на приготвяне
Разбийте с вилица яйцата. Добавете към ситно настърганата лимонова кора, ваниловата захар, олиото и киселото мляко. Разбийте до получаване на хомогенна смес.
В отделна купа си смесете сухите съставки - грис, бакпулвер и брашно. Добавете течната смес към брашното, с помощта на шпатула разбъркайте добре. Оставете получената смес да си почине за 30-тина минути и да сгъсти.
От готовото тесто си късайте и оформяйте топчета, които са с размера на голям орех. Оваляйте топчетата в грис и внимателно ги наредете в тава с хартия за печене.
Печете сладките в умерено загрята фурна за около 20-тина минути или до получаване на хубав бледорозов загар.
Междувременно пригответе сиропа, като за целта смесите всички посочени съставки за него и на умерен огън варите до разтопяването на захарта.
Още горещи, подредете топчетата в подходяща тава и гребвайте с лъжица от сиропа, за да ги поливате равномерно.
Оставете сиропираните сладки да се охладят и напоят добре.
Сиропираните грис сладки са много сполучливи, опитайте ги!