Леки кюфтенца от леща и овесени ядки

Леки кюфтенца от леща и овесени ядки
Снимка: Симеон Христов Кънев
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви20 мин.
Общо80 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете лещата за час в чиста студена вода. След това я сварете в леко подсолена вода заедно с моркова.

Прехвърлете ги в дълбока купа, прибавете към тях яйцето и овесените ядки.

Настържете главата лук, пасирайте чесъна и ги добавете към останалите продукти.

Добавете и накъсаната филийка хляб. Овкусете с подправките и разбийте сместа с пасатор.

Сипете настъргания кашкавал, размесете добре и оставете зеленчуковата сме да се отпусне за около 15 минути.

Оформете си зеленчукови кюфтенца и ги наредете в добре намазнена тава.

Печете кюфтетата до готовност и получаване на лека коричка.

Поднесете ги с млечен или чеснов сос.

Леките кюфтенца от леща и овесени ядки са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: